Telefoonnummer stedentrips.nl
Home  >>  Venetië

Stedentrip Venetië

 ( 25 hotels in Venetië )

Venetië, authentiek droomdecor

Ontdek Venetië
Hotels Eten & drinken Winkelen Bezienswaardigheden Uitgaan
 
 
 
 
 
Zoek en Boek
Bestemming
Aantal personen
Heenreis
Kalender
Datum terugkomst
Kalender
Vervoer
  
 
 
PijlCheck Beschikbaarheid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Venetië,
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Venetië,
 
Wat is hot in Venetië ?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Overzicht Venetië

Als er één stad is die tot onze meest romantische verbeelding spreekt, dan is het wel Venetië, de noord-Italiaanse parel waar je geen auto's in de straten ziet, maar alleen maar boten, gondels, watertaxi's en waterbussen. Venetië is één groot openluchtmuseum.
Algemeen
 
 
 
 
Canal Grande
 
 
 
 
Als u nog nooit in Venetië bent geweest, dan kijkt u uw ogen uit en verbaast u zich over hoe men zoiets fraais ooit zo kundig heeft weten te bouwen. Als u er wel al geweest bent, dan blijft dit gevoel meestal onveranderd. Venetië is één groot monumentaal romantisch openluchtmuseum, waar een normale sterveling gewoonweg geen genoeg van kan krijgen. Hoewel Venetië de meest toeristische stad van Italië is - meestal een reden om ergens weg te blijven - is deze stad echt fantastisch! Je wordt meteen gepakt door de schoonheid en tegelijkertijd kwetsbaarheid van de stad. Bruggetjes, kanalen, een doolhof van kleine, veelal doodlopende, straatjes en kanaaltjes, gondeliers die vrolijk zingend hun passagiers de stad laten zien, vele oude koopmanspaleizen, statige pleinen als het wereldberoemde Piazza San Marco, heerlijke restaurantjes, befaamde en prachtig gedecoreerde cafés als Caffe Florian op het San Marco plein (de stamkroeg van Casanova), monumenten als de Rialto-brug en het Palazzo Ducale, wereldberoemde musea als het Guggenheim Museum en natuurlijk de overbekende Venetiaanse Carnavalsmaskers: op vrijwel elke hoek van de straat is wel een winkel te vinden die ze verkoopt. Laat de schoonheid op u inwerken en bedenk tegelijkertijd hoe kwetsbaar een dergelijke waardevolle schat is. Het water stijgt, de stad zakt langzaam maar zeker. Deskundigen voorspellen dat Venetië uiteindelijk in het water zal verdwijnen. Maar voordat het zover is: trek uw wandelschoenen aan, adem een keer diep in en ga door de straten en over de bruggen van romantisch Venetië, het is de energie die het lopen je kost meer dan waard. Sterker nog: het geeft u energie!
Bezienswaardigheden
Venetië is een werkelijk unieke stad, geheel gebouwd op eilandjes. U loopt er door smalle steegjes, over bruggetjes, u pakt een gondeltje, gaat een kerk in of u brengt een bezoek aan de fraaie Basiliek van San Marco of aan het Dogenpaleis. U zult hoe dan ook betoverd worden door de enorme schat aan bezienswaardigheden van deze rijke voormalige koopmansstad!
Ga naar bezienswaardigheden VenetiëBezienswaardigheden in Venetië
Winkelen
Rondom het San Marco plein bevinden zich de bekende, dure en chique modezaken. In de arcaden van het plein kunt u terecht voor sierraden in een van de vele gerenommeerde juwelierszaken. Verder puilt Venetië uit van de souvenirwinkels, antiekwinkeltjes en shops waar u fraaie Venetiaanse (carnavals-)maskers kunt kopen en natuurlijk: schoenenwinkels. Want laten we eerlijk zijn: wat is een Italiaanse stad nu zonder schoenenwinkels? Dus ontdek dit heerlijke winkelparadijs en geniet!
Ga naar winkelen VenetiëWinkelen in Venetië
Eten & drinken
Venetië, zoals het een echte Italiaanse stad betaamt, biedt een ruime keuze aan restaurantjes, van betaalbaar tot chique en duur! Wilt u lekker lang tafelen met verschillende soorten wijnen, breng dan zeker een bezoek aan Antico Martini. Dit restaurantje staat bekend om lekker Venetiaans eten. Voor de echte visliefhebber is Da Pinto een goede keuze. Men heeft hier betaalbare visgerechten, schaal- en schelpdieren en zeer goede Venetiaanse wijnen (o.a. de beroemde Soave). Als u eenvoudig wilt eten, kunt u altijd gewoon naar een pizzeria gaan. Wilt u op de Venetiaanse manier uit eten gaan, moet u bij de 'bacari' zijn. Dit zijn eenvoudige wijnbarretjes met betaalbare culinaire hapjes en maaltijden. In de middag kunt u bij de restaurantjes neerstrijken op een terrasje voor een late lunch, een aperitief of een lekker kopje espresso of cappuccino. Voor echt Italiaans ijs kunt u in geheel Venetië terecht!
Ga naar eten & drinken VenetiëEten & drinken in Venetië
Uitgaan
Uitgaan in Venetië, dat doet u in het theater, in een bar of buiten op een terrasje, luisterend naar een straatorkestje. Venetië heeft ook een aantal discotheken, maar hiervoor moet u niet naar deze stad komen. Er zijn regelmatige leuke evenementen als het Festival del Teatro, het Mostra Internazionale d'Arte Cinematografica (filmfestival) of het kunstfestival de Biënnale.
Ga naar uitgaan VenetiëUitgaan in Venetië
 
 
 
 
 
Op de kaart
Op de kaart
Winkelen in Venetië
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 


 
 

Aanbevolen hotels

 
 
 
 
Standaard kamer
 
 
 
 
Venetië
Vivaldi was behalve een begenadigd componist ook een man met een neus voor idylle. Hij bouwde zijn huis aan de San Marco lagune en dichtbij het gelijknamige plein. Alle vier jaargetijden een genot om hier te zijn. Vanaf het terras van het ontbijtrestaurant genieten van het uitzicht!
periode :
3 dagenincl. vliegreis
prijs :
vanaf  € 485,-p.p.
 
 
 
 
Restaurant
 
 
 
 
Venetië
Prima kleinschalig, gemoedelijk hotel in hartje Venetië. Centraal bij het San Marco Plein en de Rialtobrug. Door de persoonlijke service zal het u hier aan niets ontbreken. Een aanrader!
periode :
3 dagenincl. vliegreis
prijs :
vanaf  € 325,-p.p.
 
 
 
 
Standaard kamer
 
 
 
 
Venetië
Locanda Silva is een eenvoudig doch goed, door familie gerund, hotel en zeker meer dan één ster waard. Het hotel bevindt zich in een historisch pand niet ver van het San Marco plein. Door de gastvrijheid van de familie zal het u aan niets ontbreken voor een fijn verblijf in deze stad.
periode :
3 dagenincl. vliegreis
prijs :
vanaf  € 301,-p.p.