Telefoonnummer stedentrips.nl
Home  >>  Brussel

Stedentrip Brussel

 ( 7 hotels in Brussel )

Brussel ...oh la la en olijk

Ontdek Brussel
Hotels Eten & drinken Winkelen Bezienswaardigheden Uitgaan
 
 
 
 
 
Zoek en Boek
Bestemming
Aantal personen
Heenreis
Kalender
Datum terugkomst
Kalender
Vervoer
  
 
 
PijlCheck Beschikbaarheid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Brussel,
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Brussel,
 
Wat is hot in Brussel ?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Overzicht Brussel

..zong Jacques Brel over zijn geboortestad. De stad die hem bij tal van liedjes inspireerde, een wereldstad met een intieme dorpse sfeer. Door Brussel loop je niet, nee door Brussel struin je. Over de Grote Markt met haar gildehuizen en theatrale allure. Door de Beenhouwersstraat, waar je je al kunt verheugen op het aperitief voor de avond.
Algemeen
 
 
 
 
 
 
 
 

Brussel, de stad waar je doorheen rijdt als je met de Thalys op weg bent naar Parijs. En toch loont het de moeite om deze stad nu eens niet alleen met een sneltreinvaart te passeren. Brussel heeft zoveel leuke dingen te bieden, dat zelfs een weekendje met maar 1 overnachting eigenlijk te kort is. Het is namelijk niet alleen een diplomatenstad, nee, Brussel is ook wel degelijk een stad voor toeristen. Er zijn attracties als het Atomium, een overblijfsel van de Wereldtentoonstelling uit 1958 en onlangs weer geheel opgefrist. De zilveren bollen glinsteren je al van verre tegemoet. Er zijn verder fraaie kathedralen, een fantastisch mooie Grote Markt die je echt 1 keer in je leven gezien moet hebben, er zijn gezellige kleine straatjes, leuke antiekmarkten, fantastische bruine kroegen en natuurlijk: gauffres! Wafels. Brussel is niet beroemd om zijn patatten, nee, de Brusselse Wafel heeft de eer het beroemdste tussendoortje van de stad te zijn. Brussel, niet over nadenken, gewoon doen.

Bezienswaardigheden
Iedereen kent de Grand Place of Grote Markt in het Brusselse. Maar behalve dit 'hart' van de stad biedt Brussel natuurlijk veel meer. Eén van de kleinste, maar tegelijkertijd ook leukste bezienswaardigheden is Manneke Pis~ één van de grootste is het Atomium, destijds in het kader van de wereldtentoonstelling gebouwd. De Grote Markt blijft natuurlijk de grotere trekker, het stadhuis, de Belfort en de prachtige gildehuizen domineren dit stukje cultuurerfgoed.
Ga naar bezienswaardigheden BrusselBezienswaardigheden in Brussel
Winkelen
Winkelen in Brussel is altijd aangenaam. Of je nu voor de laatste mode gaat of mooie antieke spulletjes; door rond te neuzen in de winkeltjes in het centrum ontdek je alles vanzelf. Zelfs al ben je niet van plan iets te kopen zijn de 3 Sint-Hubertusgalerijen met hun overdekte winkels en cafés vast en zeker een bezoekje waard. Voor wie de smaak van Brussel graag als souvenir mee naar huis neemt is chocolade een uitstekende keuze. De chocolade is van superieure kwaliteit en wordt vaak op artisanale wijze bereid. Chocolade wordt niet enkel in repen verkocht, maar ook als smaakvolle pralines met een overheerlijke vulling: de Belgische chocolade is niet voor niets over de hele wereld gekend! Liefhebbers van antieke meubels en snuisterijen hebben zelfs een hele wijk waar ze hun hartje kunnen ophalen: de Zavel, met zijn talrijke antiekwinkels. In de rustige straten en op de twee belangrijkste marktpleinen van de Zavel zijn er niet allen veel antiekwinkels en interessante kunstgallerijen, maar ook etnische winkeltjes en tea-rooms. Er worden vaak markten gehouden in Brussel en omstreken: klein of groot, er is voor ieder wat wils. Het loont zeker de moeite om tijdens het weekend een bezoekje te brengen aan de antiekmarkt op de Grote Zavel of natuurlijk de beroemde vlooienmarkt die sinds eeuwen gehouden wordt op het Vossenplein in de volkswijk de Marollen.
Ga naar winkelen BrusselWinkelen in Brussel
Eten & drinken
Brussel heeft een uitstekende gastronomische reputatie. De Belgische keuken behoort tot de Europese top, ze vormt een smaakvolle mengeling van Vlaamse en Waalse invloeden. Vis is een ingrediënt dat er vaak verwerkt wordt in de gerechten, bereid volgens traditionele recepten: gerookte haring, garnaalkroketten en mosselen met friet zijn absoluut niet te missen. De Belgische groenten zijn gekend over de hele wereld, maar Brusselse spruitjes en witlof smaken toch het lekkerst in hun land van herkomst. Liefhebbers van vlees kunnen zich tegoed doen aan heerlijke gerechten op basis van kip en konijn. Voor fijnproevers is er het klassieke karakollensoepje. Vaak worden de gerechten geserveerd met bier, waar België terecht trots op mag zijn. De talrijke soorten (er zijn meer dan 400 Belgische bieren) kun je proeven in de cafés, en er bestaat zelfs een Biermuseum.
Ga naar eten & drinken BrusselEten & drinken in Brussel
Uitgaan
Uitgaan in Brussel, dat is uitgaan zoals het hoort! In Brussel vindt je uiteraard alles wat je hart begeert op het gebied van uitgaan. De vele bekende bruine kroegen, restaurants en bars zijn in overvloed aanwezig. Er zijn theater- en dansvoorstellingen, concerten en evenementen als Arts Musica, Filmfestival en de Brussels Jazz Marathon. Brussel is en blijft nog steeds een zwierige stad.
Ga naar uitgaan BrusselUitgaan in Brussel
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 


 
 

Aanbevolen hotels

 
 
 
 
Standaard kamer
 
 
 
 
Brussel
Uitstekend hotel met charme-kenmerken, in de buurt van vele belangrijke bezienswaardigheden. U wandelt in ca. 15 min. naar de Grote Markt! Dit hotel is ingesteld op de wensen van individuele gasten. Alle kamers zijn mooi gerenoveerd en ook de brasserie en de bar nodigen u uit voor een hapje en een drankje.
periode :
3 dagenincl. treinreis
prijs :
vanaf  € 180,-p.p.
 
 
 
 
Standaard kamer
 
 
 
 
Brussel
Hotel gebouwd op de oude Brusselse vestingmuren uit de 13e eeuw. Centraal gelegen in het historische stadsdeel in de trendy wijk St. Gery bij de Rue Antoine Dansaert, op loopafstand van de Grote Markt. Prima accommodatie voor een leuke prijs!
periode :
3 dagenincl. treinreis
prijs :
vanaf  € 172,-p.p.
 
 
 
 
Standaard kamer
 
 
 
 
Brussel
Een bevoorrechte ligging, dat beslist, want het hotel heeft zelfs een ingang aan de beroemde Beenhouwerstraat. Voor een heuse Brusselse mosselmaaltijd hoeft u dus niet ver te lopen! Hartje Brussel, centraler kan bijna niet. Onze mening: een bovengemiddeld 3-sterren hotel.
periode :
3 dagenincl. treinreis
prijs :
vanaf  € 180,-p.p.